31 Temmuz 2008 Tarihli Yeni YÖK Yönetmeliği

31 Temmuz 2008 Tarihli Yeni YÖK Yönetmeliği

İleti AllaTurca » 19 Mar 2009, 02:00

31 Temmuz 2008 tarihinde, YÖK'ün Resmi Gazete'de bildirdiği üzere, "Akademik personel olabilmek için en az 2,50 ortalamaya sahip olma" kanunu yürürlükte. Siz o tarihre çıkan yönetmeliğe itiraz etmiştiniz, ve hatta dava açmıştınız diye biliyorum. Bu davanın sonucu ne oldu? Ya da siz o yönetmeliğin ortalama ile ilgili kısmına da itiraz etmiş miydiniz?

Ben 2006 mezunuyum, 1 yıl iş aramak, bir yıl da askerlik derken terhis olduğumda bir baktım ki Resmi Gazete'de böylesine birşey yayımlanmış. Benim bu saatten sonra ortalamamı yükseltme imkanım elbette ki yok, umudum güncel davalarda. Umarım sizler bu yönetmeliğin her maddesinden şikayetçi olmuşsunuzdur. Sonucu ya da mahkeme sürüyorsa son durumu bildirirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler, kolaylıklar.

:arrow: (Yönetmeliğin ortalama maddesine de itiraz edildi mi? Bilgisi olan lütfen cevap versin, çok teşekkür ederim.)
En son AllaTurca tarafından, 06 May 2009, 17:41 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.
Ahlakın olmadığı bir yerde, kanun birşey yapamaz.
Napoleon
AllaTurca

Re: 31 Temmuz 2009 Tarihli Yeni YÖK Yönetmeliği

İleti kelesoglu » 21 Mar 2009, 13:40

merhaba,

Eğitim-Sen'in 31 Temmuz yönetmeliği aleyhine açmış olduğu dava Danıştay 8. Daire'de hala devam ediyor. Dava sonuçlanır sonuçlanmaz sitemizden ilan edilir,
dayanışmayla!
kelesoglu

İleti AllaTurca » 21 Nis 2009, 01:56

Aslında sormak istediğim şuydu: Açılan bu dava, yönetmeliğin tamamına mı yoksa yönetmelik dahilindeki bazı hususlara mı yönelik?
Sizlerinde muhakkak kulağına geliyordur. Durduk yere ve manasız bir şekilde, akademik personel olabilme şartları arasına 2,50 ortalama veya 65/100 puan şartı getirildi. Bazı üniversitelerde 2,01 ortalama ile 70 puanın üzerinde not alınabiliyorken, maalesef Anadolu Üniversitesi'nde bu durum geçerli değil. Bu durumun geçerli olmadığı (geçme notunun 50'nin üzerinde olmadığı) onlarca üniversite var.

Açılan davada tüm yönetmeliğe itiraz ettiyseniz, bizler de bu sonuçtan faydalanabiliyoruz. Lütfen forumları gezin, hemen her sayfada ortalama 1000 mesaj göreceksiniz bu konuyla ilgili. Binlerce mağdur var. Elimde ALES + ÜDS puanım var ve son anda çıkmış bir yönetmelik kurbanıyım, binlerce arkadaşım gibi.

Davanız davamızdır, dayanışma ile...
Napoleon
AllaTurca

İleti Simin » 26 Nis 2009, 11:25

Merhabalar,

bende 31 temmuz yönetmeliğinden mağdur olan biriyim.bu yönetmelikle 50d'yi ayrı görmüyorum.Hepsi aynı amaca hizmet ediyor.Öğrenci,araştırma görevlisi hepsi mağdur.
Mevcut haklarımız elimizden alınıyor,sınırlama getiriliyor.Üniversitelere,hocalara,öğrencilere danışılmadan üstten bir müdahaleyle hepimizi mağdur durumda bırakacak kararlar alınıyor yönemelikler çıkarılıyor..Bunu hiçbirimiz kabul edemeyiz!!
Eğitim sen'in açtığı davaya çok sevindim.Fakat ağustos sonu eylül başı gibi 1000 kişilik bir akademik kadro alınacağı söyleniyor.ve bundan sonrada uzunca bir süre kadro açılmayacağı söyleniyor.Eğer bu dava o tarihten sonra lehimize sonuçlanırsa bile yinede mağduriyetten kurtulamayacağız.Çünkü başvurma hakkımız geçmiş olacak..O zaman bu hak gaspını nasıl düzelticekler??bu iyi senaryoydu..kötü olan davanın aleyhimize sonuçlanması..o zaman bende avrupa insan hakları mahkemesine gitmeyi düşünüyorum.
Ayrıca 50d'yi 31 temmuz yönetmeliğinden bağımsız düşünmeyin..bundan sonraki mücadelemizi beraber verelim..Dayanışmayla!!
Ayrı ayrı duranlarla değil,omuz omuza verenlerle kurulur yapı.
Simin

İleti kardiyo » 27 Nis 2009, 20:41

2005 mezunuyum ve 50 lik geçme sistemine göre ortlamam 63 ve 2 puan için gittiğim yoldan geri dönemem bir amacım vardı bir ışık artık o ışığı göremesem de yürümeye devam ediyorum... hakkı yenen o kadar kişinin yükünü taşıyabilecekler mi merak ediyorum...Akademik kariyer uğruna yıllarımızı okulda kaybettik yeterince hayata geç kaldık bunun bedelini kim ödeyecekse ödesin...üstelik bu benim ilk maduriyetim değil imamhatip maduriyeti,fen edebiyat maduriyeti ales 49la 2 yılım yandı derken hepsini aştım bu kez önüme ortlalama çıktı sabırrrrrr diyorummmm başka birşey demiyorummm....
kardiyo

Re: 31 Temmuz 2008 Tarihli Yeni YÖK Yönetmeliği

İleti kaplans007 » 07 May 2009, 07:59

Yüksek Lisnas mezunlarınındamı lisans not ortalamasına bakıyorlar, yoksa yüksek lisans not ortalamasınamı bakıyorlar?
kaplans007

İleti aytacaltin » 14 May 2009, 13:15

arkadaşlar kesin billgisi olan lütfen yardımcı olsun!!!
ben 100 lük sistemde 64.72 ortalama ile mezun oldum. 31 temmuz faciasından sonra şimdi kadro geldi fakat başvuramıyorum. ama dün elime enteresan bir not dönüşüm çizelgesi geçti. çizelge üniversitemin senato kararı ile hazırlanmış ve halen kullanılmakta. bu çizelgeye göre benim ortalamam 4 lük sistemde 2.58 e tekabül ediyor. başvurabilirmiyim diye ARAŞTIRDIM. HERKEZ ÇOK YUVARLAK KONUŞUYOR. kimse tam olarak bilmiyor ne olacağını fakat kadroya ancak kesin atamam yapılacaksa başvurabilirim çünkü 1 kadro geldi ve hocalar doğal olarak yansın istemiyorlar. fakülte kabul edecek başvurumu fakat personel yök e gönderdiği zaman ne olacak orayı kimse bilmiyor. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler
aytacaltin

İleti AllaTurca » 16 May 2009, 04:17

Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu, 31 Temmuz 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerinin uygulanmasında karşılaşılan tereddütleri gidermek amacıyla 26.11.2008 tarih ve 28 sayılı kararı almıştır. Bu karar ile bir fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokula veya enstitülere 2547 sayılı yasanın 33. ya da 50/d maddesi hükümlerine göre araştırma görevlisi atanma usul ve koşulları; bir fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulda 2547 sayılı yasanın 50/d maddesine göre istihdam edilen araştırma görevlilerinin 33. madde hükümlerine göre istihdam edilme koşulları; bir anabilim dalında istihdam edilen araştırma görevlisinin bir başka anabilim dalında istihdam edilme usul ve koşulları belirlenmiş; Enstitülerde ancak 2547 sayılı yasanın 50/d maddesi hükümlerine göre araştırma görevlisi istihdam edilebileceği belirtilmiş ve ayrıca 1416 sayılı Kanun hükümlerine göre yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere Devlet burslusu olarak gönderilmiş kişilerin, yüksek lisans veya doktora öğrenimlerini tamamlayarak yurda dönmeleri halinde, kadroya atanmaları konusunda ilgili yönetmeliğin uygulanmayacağını hükme bağlanmıştır. Bu düzenlemeyle YÖK Yürütme Kurulu, 2547 sayılı yasanın açıkça Üniversite Rektörlerine verdiği atama yetkisinin kullanımına ilişkin yasada yer almayan ve açıkça yasaya aykırı hükümler getirmiştir. Böylece YÖK Yürütme Kurulu Anayasa ve 2547 sayılı yasada tanımlanan üniversitelerin bilimsel özerkliğine tecavüz etmiş ve dolayısıyla üniversite yönetimleri aleyhinde yetki gaspı içerisine girmiştir. Bu kararın tebliği ile üniversiteler lisans üstü eğitimini başarıyla tamamlayan öğretim yardımcılarının 33. madde uyarınca görevlendirilmeleri uygulamalarına son vermişlerdir.

Bu bağlamda üniversitelerde görev yapan binlerce öğretim yardımcılarını güvencesiz bırakacak, gelecek kaygısına yol açacak açıkça hukuka aykırı olan söz konusu YÖK Yürütme Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle sendikamız Danıştay’a dava açmıştır

Sevgili ORTALAMA MAĞDURU arkadaşlar, görüldüğü üzre, Eğitim Sen ortalamaya karşı dava aömamış. Eğitim sen 50/d'ye yönelik bir dava açmış. Dolayısıyla bizim beklentilerimizin boş olduğunu düşünmeye başladım, kendi adıma. Konu ortaya çıktığında askerde olmasam muhakkak dava açardım. Tüm arkadaşlara kariyerlerinde başarılar diliyorum. Siteden gerekli desteği de göremedik, sitem etmiyorum ama hayal kırıklığına da uğradım biraz...
Napoleon
AllaTurca

Destek Mesajlarınız

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir